Παρεμβαίνουν με ορισμένες ορμόνες στη ρύθμιση του βάρους και της όρεξης έλεγχο, όπως «ινσουλίνη», που παράγεται από το πάγκρεας, και «λεπτίνη», η οποία παράγεται από τα λιποκύτταρα του οργανισμού, οι ενδορφίνες, που πραγματοποιούνται από τον εγκέφαλο, οι ορμόνες που παράγονται τόσο από το θυρεοειδή και τα επινεφρίδια.
Σύμφωνα με αμερικανικές μελέτες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα σε διαφορετική αντίδραση του σώματος σε τρόφιμα, από άτομο σε άτομο, κάποια χρησιμοποιούνται σε υπερβολική τροφή, χωρίς να θέτει στο βάρος ενός γραμμαρίου, ενώ άλλοι υποφέρουν από την αύξηση βάρους μετά από την κατανάλωση ενός κόκκου επιπλέον σοκολάτα! Οι ερευνητές την αποδίδουν σε δύο λόγους: πρώτος λόγος είναι ο γενετικός παράγοντας, ενώ ο δεύτερος λόγος αφορά ορμονικές ομάδες που ελέγχουν τις διατροφικές συνήθειες και τρόπο ζωής.
Ο Δρ Τζαλάλ Τζαλάλ μεγαλύτερη Πρόεδρος του Τμήματος Βιοχημείας στο Τμήμα Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο King Abdulaziz στη Τζέντα, εξηγεί στη συνέντευξή του με το περιοδικό κατηγορίες "Κυρία" προδιαγραφές ορμονικές και διατροφικά προγράμματα κατάλληλα για κάθε τύπο.
Ο Δρ Τζαλάλ Τζαλάλ μεγαλύτερη Πρόεδρος του Τμήματος Βιοχημείας στο Τμήμα Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο King Abdulaziz στη Τζέντα, εξηγεί στη συνέντευξή του με το περιοδικό κατηγορίες "Κυρία" προδιαγραφές ορμονικές και διατροφικά προγράμματα κατάλληλα για κάθε τύπο.
η κατηγορία της ινσουλίνης
Η κατηγορία αυτή είναι πεινασμένοι μεταξύ των γευμάτων, ιδιαίτερα το απόγευμα. Στο πλαίσιο αυτό, οι μελέτες δείχνουν, «Οργάνωση της Αμερικανικής Διαβητολογικής" ότι:
- Τα άτομα που έχουν μια καλή όρεξη και overindulge στην κατανάλωση διαφόρων ειδών διατροφής, προτιμούν να τελειώσω τα γεύματά τους και τις κύριες τροφές ζαχαρούχο και τα ζαχαρούχα υλικό.
- Άτομα που προτιμούν ένα ελαφρύ γεύμα έχουν την τάση να τρώνε τα ζαχαρούχα τρόφιμα μεταξύ των γευμάτων, ο κύριος υπερβολικά, έστω και αν δεν τρώνε μεγάλες ποσότητες τροφής για τα κύρια γεύματα.
Η κατηγορία αυτή είναι πεινασμένοι μεταξύ των γευμάτων, ιδιαίτερα το απόγευμα. Στο πλαίσιο αυτό, οι μελέτες δείχνουν, «Οργάνωση της Αμερικανικής Διαβητολογικής" ότι:
- Τα άτομα που έχουν μια καλή όρεξη και overindulge στην κατανάλωση διαφόρων ειδών διατροφής, προτιμούν να τελειώσω τα γεύματά τους και τις κύριες τροφές ζαχαρούχο και τα ζαχαρούχα υλικό.
- Άτομα που προτιμούν ένα ελαφρύ γεύμα έχουν την τάση να τρώνε τα ζαχαρούχα τρόφιμα μεταξύ των γευμάτων, ο κύριος υπερβολικά, έστω και αν δεν τρώνε μεγάλες ποσότητες τροφής για τα κύρια γεύματα.
Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι μελέτες αυτές που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία συχνά πάσχουν από υψηλή αρτηριακή πίεση, και με κίνδυνο του διαβήτη, και τα περιττά κιλά συγκεντρώνονται στο επάνω μέρος του σώματος.
Η αύξηση του βάρους σε αυτή την κατηγορία με το λεγόμενο «αντίσταση στην ινσουλίνη», μια κατάσταση όπου το πάγκρεας αναγκάζονται να αυξήσει την παραγωγή αυτής της ορμόνης για να αντιμετωπιστεί η ξαφνική αύξηση του σακχάρου του αίματος που προκύπτει από την υπερβολική πρόσληψη τροφής και γλυκά. Και, με τη σειρά του, θα ενισχύσει την αύξηση του ποσού της «ινσουλίνης» λίπος κατάστημα στο σώμα ως λίπος Triple (Triglisraad), η οποία οδηγεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, καθώς θα εμποδίσει την κατανάλωση των φυσικών λιπών είναι αποθηκευμένα εκ των προτέρων στο λιπώδη κύτταρα, οδηγώντας τελικά σε αύξηση του λίπους επιβλαβείς και το βάρος.
Η αύξηση του βάρους σε αυτή την κατηγορία με το λεγόμενο «αντίσταση στην ινσουλίνη», μια κατάσταση όπου το πάγκρεας αναγκάζονται να αυξήσει την παραγωγή αυτής της ορμόνης για να αντιμετωπιστεί η ξαφνική αύξηση του σακχάρου του αίματος που προκύπτει από την υπερβολική πρόσληψη τροφής και γλυκά. Και, με τη σειρά του, θα ενισχύσει την αύξηση του ποσού της «ινσουλίνης» λίπος κατάστημα στο σώμα ως λίπος Triple (Triglisraad), η οποία οδηγεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, καθώς θα εμποδίσει την κατανάλωση των φυσικών λιπών είναι αποθηκευμένα εκ των προτέρων στο λιπώδη κύτταρα, οδηγώντας τελικά σε αύξηση του λίπους επιβλαβείς και το βάρος.
Φιλική τρόφιμα
Ένα τρόφιμο-φιλικό ανήκουν στην κατηγορία αυτή, μεταξύ των οποίων:
Κρέας: περιλαμβάνει μη λιπαρό κρέας και τα πουλερικά (εκτός από πάπιες, χήνες και λιπαρά), τα ψάρια και τα θαλασσινά.
Πράσινοι: Περιλαμβάνει όλα τα είδη των γλυκών φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, μαϊντανός, κάρδαμο, ραπανάκια, λάχανο, μπρόκολο, και τα λαχανικά με μέτρια αναλογία της ζάχαρης που δεν υπερβαίνει το 10% Kkherhov και τα ζαχαρότευτλα, τα καρότα, γογγύλια, αρακάς, κολοκύθι, κρεμμύδια και τα αγγούρια.
Κρέας: περιλαμβάνει μη λιπαρό κρέας και τα πουλερικά (εκτός από πάπιες, χήνες και λιπαρά), τα ψάρια και τα θαλασσινά.
Πράσινοι: Περιλαμβάνει όλα τα είδη των γλυκών φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, μαϊντανός, κάρδαμο, ραπανάκια, λάχανο, μπρόκολο, και τα λαχανικά με μέτρια αναλογία της ζάχαρης που δεν υπερβαίνει το 10% Kkherhov και τα ζαχαρότευτλα, τα καρότα, γογγύλια, αρακάς, κολοκύθι, κρεμμύδια και τα αγγούρια.
Fruit διακρίνεται από φρούτα υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ως "φρουκτόζη" και δωρεάν πλήρη του λίπους, όπως είναι αργή καύση και χαμηλό στο δείκτη της γλυκόζης, καθιστώντας την ιδανική τροφή για τους ιδιοκτήτες αυτής της κατηγορίας, ειδικά είδη με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης, δύο οργανισμών, μάνγκο, ημερομηνίες και σταφύλια, προκειμένου να αντισταθμίσει την έλλειψη της ζάχαρης έκπληξη που προκύπτουν από την υπερβολική κατανάλωση απλών υδατανθράκων (κέικ, μπισκότα και κέικ).
Όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως: Συνιστάται να αντιμετωπίσει όλα τα είδη των υδατανθράκων (ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, ψωμί και ολόκληρα τα προϊόντα σιταριού), τα όσπρια (φασόλια, φακές, ξηρά φασόλια, ρεβίθια).
Γάλα: Συνιστάται για την κατηγορία ότι το γάλα και τρώνε τυρί με χαμηλά λιπαρά (λιγότερο Desmha συντελεστή 45% για τα πλήρη σε λιπαρά προϊόντα), και προτιμά την κατανάλωση γιαουρτιού χωρίς ζάχαρη γεύσεις ενισχυμένη.
Όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως: Συνιστάται να αντιμετωπίσει όλα τα είδη των υδατανθράκων (ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, ψωμί και ολόκληρα τα προϊόντα σιταριού), τα όσπρια (φασόλια, φακές, ξηρά φασόλια, ρεβίθια).
Γάλα: Συνιστάται για την κατηγορία ότι το γάλα και τρώνε τυρί με χαμηλά λιπαρά (λιγότερο Desmha συντελεστή 45% για τα πλήρη σε λιπαρά προϊόντα), και προτιμά την κατανάλωση γιαουρτιού χωρίς ζάχαρη γεύσεις ενισχυμένη.
Ποτά: προειδοποιούν Αμερικανοί ερευνητές από την υπερβολική κατανάλωση καφέ, το τσάι και τα αναψυκτικά, επειδή περιέχουν υψηλά επίπεδα καφεΐνης, η οποία μελέτες αποδεικνύουν σύγχρονη επιρροή σε αποδυνάμωση την ικανότητα του σώματος να ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης που εποπτεύονται από όλο και περισσότερο την αύξηση του σακχάρου στο αίμα από 21% και της ινσουλίνης κατά 48% μετά την κατανάλωση ενός γεύματος. Ως εκ τούτου, συνιστάται η συχνότερη κατανάλωση μεταλλικού νερού, μέντα, γλυκάνισο, το πράσινο τσάι, ιβίσκο, ελλείψει της ανάπτυξης υψηλής αρτηριακής πίεσης.
Τροφές εχθρικές
Θα πρέπει να είναι οι ιδιοκτήτες μιας κατηγορίας ορμόνης ινσουλίνης για να αποφευχθούν τα ακόλουθα τρόφιμα:
- Τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, γλυκά, αναψυκτικά και σιρόπια φρούτων και φρούτα βιομηχανία κέντρο χυμούς.
- Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά φυτικής Kalsmon (μαργαρίνη) και λάδια όλων των ειδών, με αντικαταστάθηκε με το ελαιόλαδο, σουσάμι, καθώς και μείνετε μακριά από τα τηγανητά και σάλτσες για σαλάτες, κρέας, αποξηραμένα (Almurtdela και Alberuna) και κονσερβοποιημένα κρέατα και ψάρια (εκτός από κονσερβοποιημένα ψάρια με νερό) και τα παράγωγά του γάλακτος και λιπαρά τυριά (κρέμα γάλακτος και φρέσκο βούτυρο και το τυρί, τα οποία περιέχουν άνω του 45% από λιπαρά).
Θα πρέπει να είναι οι ιδιοκτήτες μιας κατηγορίας ορμόνης ινσουλίνης για να αποφευχθούν τα ακόλουθα τρόφιμα:
- Τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, γλυκά, αναψυκτικά και σιρόπια φρούτων και φρούτα βιομηχανία κέντρο χυμούς.
- Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά φυτικής Kalsmon (μαργαρίνη) και λάδια όλων των ειδών, με αντικαταστάθηκε με το ελαιόλαδο, σουσάμι, καθώς και μείνετε μακριά από τα τηγανητά και σάλτσες για σαλάτες, κρέας, αποξηραμένα (Almurtdela και Alberuna) και κονσερβοποιημένα κρέατα και ψάρια (εκτός από κονσερβοποιημένα ψάρια με νερό) και τα παράγωγά του γάλακτος και λιπαρά τυριά (κρέμα γάλακτος και φρέσκο βούτυρο και το τυρί, τα οποία περιέχουν άνω του 45% από λιπαρά).
Κάντε τους ιδιοκτήτες αυτής της κατηγορίας μια πραγματική προσπάθεια μάταια να χάσουν το περιττό κιλά σε βάρος, αν και δεν παρακολουθούν τα γεύματά τους στην κύρια σε συγκεκριμένες ώρες, και συχνά παραμελούν να πάρει κάποιο για διάφορους λόγους που σχετίζονται με την εργασία πίεση ή χρονικούς περιορισμούς ή έλλειψη όρεξης. Δεν έχουν την τάση να καταναλώνουν κρέας ή λαχανικά πρωτεΐνες, και λίγο αυτό που θέλουν να φάνε τα ψάρια.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έλλειψη της ορμόνης «λεπτίνη» στο σώμα εισέρχεται στο πρόβλημα της παχυσαρκίας σε αυτή την κατηγορία, όταν το σώμα εκτίθεται σε πολλές ώρες της στέρησης των τροφίμων ή η νηστεία, η χαμηλή παραγωγή αυτής της ορμόνης, γεγονός που καθιστά σε θέση να στείλει ένα σήμα στον εγκέφαλο γνωρίζουν ότι το απόθεμα επαρκή ενέργεια, θα σκεφτείτε, κατά συνέπεια, ότι σε περίπτωση ανεπάρκειας ή έλλειψης ενέργειας, να εκδώσει διαταγή για την αποθήκευση των θερμίδων με την πρώτη ευκαιρία για να φάει. Έτσι, οι ειδικοί προειδοποιούν για λείπουν τα γεύματα για να χάσουν βάρος, το οποίο θα ενθαρρύνει το σώμα να αναδομηθούν της ενέργειας το συντομότερο δυνατό, με την προοπτική να στερηθεί οποιαδήποτε νέα.
Υπάρχουν λύσεις για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες αυτής της κατηγορίας τροφίμων για να χάσουν επιπλέον κιλά σε βάρος, κυρίως:
- Οργάνωση γεύματα και μια δέσμευση για τους διορισμούς, προσέχοντας να μην χάσετε καμία από αυτές.
- Συμμετοχή για την αντιμετώπιση των φυτικών και ζωικών πρωτεϊνών για τα οφέλη της ανανέωσης των ιστών και των κυττάρων του σώματος, καθώς και τη σημασία του για την προώθηση κορεσμού και επιταχύνει το μεταβολισμό και Astgrach πλέον στην πέψη και τον μεταβολισμό σε σύγκριση με τις άλλες.
- Να τρώνε, τη θερμική ενέργεια που παράγεται σε επαρκείς ποσότητες. Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδικοί συμβουλεύουν στο "Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων" για να αυξήσετε την πρόσληψη ινών διαθέσιμο σε λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως σε τακτική βάση, καθώς επιβραδύνει την πέψη και την απορρόφηση των άλλων τροφίμων, την παραγωγή ενέργειας, ο εγκέφαλος αποφεύγει την αίσθηση της έλλειψης ενέργειας ή υποσιτισμό.
- Οργάνωση γεύματα και μια δέσμευση για τους διορισμούς, προσέχοντας να μην χάσετε καμία από αυτές.
- Συμμετοχή για την αντιμετώπιση των φυτικών και ζωικών πρωτεϊνών για τα οφέλη της ανανέωσης των ιστών και των κυττάρων του σώματος, καθώς και τη σημασία του για την προώθηση κορεσμού και επιταχύνει το μεταβολισμό και Astgrach πλέον στην πέψη και τον μεταβολισμό σε σύγκριση με τις άλλες.
- Να τρώνε, τη θερμική ενέργεια που παράγεται σε επαρκείς ποσότητες. Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδικοί συμβουλεύουν στο "Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων" για να αυξήσετε την πρόσληψη ινών διαθέσιμο σε λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως σε τακτική βάση, καθώς επιβραδύνει την πέψη και την απορρόφηση των άλλων τροφίμων, την παραγωγή ενέργειας, ο εγκέφαλος αποφεύγει την αίσθηση της έλλειψης ενέργειας ή υποσιτισμό.
- Αποφεύγετε να τρώτε τροφές χαμηλές σε θρεπτική αξία και υψηλά σε θερμίδες και λίπη Kalhloyat.
Κατηγορία της ορμόνης του στρες
Κατηγορία της ορμόνης του στρες
Το άγχος σταθερή μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στα όργανα της έκκρισης των ορμονών στο σώμα, ειδικά η συσκευή που ρυθμίζει το έργο των επινεφριδίων δύο βρίσκονται πάνω από τα νεφρά άμεσα, οδηγώντας σε πλεόνασμα στην ορμόνη "κορτιζόλης», η οποία μειώνει την έκκριση των «λεπτίνη», να αισθάνεται το σώμα που πάσχει έλλειψη τροφίμων και στην ανάγκη της ενέργειας, και την ενεργό την ίδια στιγμή της παραγωγής μιας πρωτεΐνης στον εγκέφαλο προκαλούν την όρεξη για φαγητό, γνωστή ως νευροπεπτίδιο Υ.
Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που συνδέονται με τη διατροφική συμπεριφορά για αυτή την κατηγορία, μεταξύ των οποίων:
- Τρώτε ακανόνιστα σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, συχνά τη νύχτα.
Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που συνδέονται με τη διατροφική συμπεριφορά για αυτή την κατηγορία, μεταξύ των οποίων:
- Τρώτε ακανόνιστα σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, συχνά τη νύχτα.
Η έλλειψη ισορροπίας στη διατροφή τους, διότι περιέχουν στοιχεία τα τρόφιμα πλούσια σε αλάτι και νάτριο.
- Δυσκολία στην απώλεια του βάρους παρά μετά από μια αυστηρή δίαιτα που βασίζεται κυρίως σε λαχανικά και δύναμη.
- Η αίσθηση της συνεχούς δυσφορία μετά το φαγητό και υποφέρουν από διάταση της κοιλίας λόγω της παρουσίας των διαταραχών του πεπτικού συστήματος και του παχέος εντέρου.
- Διατήρηση του νερού και των αλάτων στο σώμα, λόγω της τάσης για την ομάδα αυτή για να τα αλατισμένα τρόφιμα και τα μεταποιημένα, που οδηγεί σε μια αίσθηση φουσκώματος και την αύξηση ανεπιθύμητο βάρος μέχρι 4 κιλά, με τα σημάδια "Alslolaat" σαφώς στο δέρμα.
- Δυσκολία στην απώλεια του βάρους παρά μετά από μια αυστηρή δίαιτα που βασίζεται κυρίως σε λαχανικά και δύναμη.
- Η αίσθηση της συνεχούς δυσφορία μετά το φαγητό και υποφέρουν από διάταση της κοιλίας λόγω της παρουσίας των διαταραχών του πεπτικού συστήματος και του παχέος εντέρου.
- Διατήρηση του νερού και των αλάτων στο σώμα, λόγω της τάσης για την ομάδα αυτή για να τα αλατισμένα τρόφιμα και τα μεταποιημένα, που οδηγεί σε μια αίσθηση φουσκώματος και την αύξηση ανεπιθύμητο βάρος μέχρι 4 κιλά, με τα σημάδια "Alslolaat" σαφώς στο δέρμα.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق